Kto nie kocha naleśniczków? Chyba nie znam takiej osoby. Ja od zawsze je kocham. Od jakiegoś czasu kombinuję z różnymi rodzajami. Tak właśnie powstały NALEŚNIKI JAGLANE. Dziś znów trochę inne spojrzenie. Czy da się zrobić fit naleśniczki? Oczywiście, że tak!
Spróbuj, a nie pożałujesz!
CO POTRZEBUJESZ?
SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI
– mąka kasztanowa 10g
– mąka ryżowa 20g
– izolat 15g
– oliwa 10g
– 1 jajko
– około 80 ml wody
– mąka kasztanowa 10g
– mąka ryżowa 20g
– izolat 15g
– oliwa 10g
– 1 jajko
– około 80 ml wody
*jeśli nie masz którejś mąki, lub izolatu to zamiast tego użyj tyle gramów takiej mąki, którą masz w domu
SKŁADNIKI NA NADZIENIE
– twaróg półtłusty 75g
– cukier waniliowy 4,5g
– erytrytol według uznania
– skyr naturalny 45g
– cukier waniliowy 4,5g
– erytrytol według uznania
– skyr naturalny 45g

Zobacz też ten wpis, może Ci się spodobać 🙂
* jeśli chcesz możesz wybrać twaróg chudy
SKŁADNIKI NA SOS
– jagody mrożone 50g
– erytrytol według uznania
– śmietanka 18% 18g
– ja dorzuciłam jeszcze 1 średniego bananka
* zamiast śmietanki możesz dać skyr naturalny
JAK TO ZROBIĆ?
Składniki na naleśniki wymieszaj w misce i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni (mi wychodzą 4 małe). Dzięki oliwie w cieście nie będziesz musiał dodawać oleju do smażenia. Składniki na nadzienie wymieszaj i posmaruj nim naleśniki. Złóż w ulubiony kształt. Jeśli chcesz możesz wykonać sos z mrożonych owoców i polać nim naleśniki. Wystarczy, że wszystko razem wymieszasz i odstawisz na chwilę. Warto zrobić to w pierwszej kolejności i dopiero później smażyć naleśniki. Zamrożone owoce będą miały czas, żeby się odmrozić.
SKŁADNIKI ODŻYWCZE

Leave a Comment